De schietsportvereniging in Noord-Limburg waar op
ieder niveau de schietsport beoefend kan worden.

SV de Grensstreek

Met een "doel" voor ogen!

Laatste nieuwsErkend door TopSport Limburg en Regionaal Topsportcentrum

 De Grensstreek leeft voor de Schietsport! 

Erkende topsportverenigingen door TopSport Limburg Dat men bij S.V. de Grensstreek gaat voor de schietsport is al decennia lang bekend, maar sinds het voorjaar is er erkenning gekomen vanuit Topsport Limburg. Deze stichting is ervan overtuigd dat aan alle facetten werd voorzien om in aanmerking te komen voor een Topsport vereniging status bij Topsport Limburg. 

Door deze status is er een kroon gezet op het werk, wat verricht is door de vele leden van de vereniging. De uitgangspositie is dan ook om schutters de mogelijkheid te bieden om de schietsport zowel op recreatief als op Topsport niveau te bedrijven. Door de erkende trainers binnen de Grensstreek, die op externe plaatsen al gevraagd worden om training te geven in het beoefenen van de schietsport. Het is niet alleen technische en fysieke training, maar met name de mentale training die door de Grensstreek wordt verzorgd en hoog staat aangeschreven.

KNSA Ook door niet stil te blijven staan als Topsportvereniging heeft S.V. de Grensstreek vanaf Mei jl. tevens de status als KNSA-RTC ontvangen. Door deze status is er een rechtstreekse ondersteuning mogelijk geworden door zowel Topsport Limburg maar ook de KNSA, de landelijk overkoepelende schietsportassociatie. Beide kunnen vanuit die kant om tafel gaan zitten met de Provincie Limburg en het NOC/NSF.

Al jaren worden regionale trainingen gehouden in Belfeld, eens in de twee weken op zondag de gehele dag. Met dank aan de 20 volautomatische banen, waarvan enkele omgebouwd zijn naar computerbanen, is het  mogelijk resultaten snel te bekijken en de schoten tot in detail te kunnen analyseren. Met de status van RTC is S.V. de Grensstreek de eerste schietsport vereniging in Nederland met deze status. Hierdoor is de mogelijkheid om de talenten binnen S.V. de Grensstreek en ook Regionaal (Zuid- Nederland) als ook Internationale schutters te herbergen en te voorzien van trainingen of trainingsmogelijkheden. Met name vanuit Duitsland wordt hier al gebruikt van gemaakt, om extra trainingen op het hoge niveau te mogen ontvangen van de aanwezige trainers.

Niveau binnen S.V. de Grensstreek:  Zonder talent kan een vereniging geen topsport bedrijven dit geld als vereniging ook als individu. Dat het boegbeeld van de laatste jaren Pea Smeets is op schietgebied, spreekt voor zich. Met al 3 EK op haar naam en verschillende WorldCup wedstrijden met goede resultaten. Nu ook jongere zus Manon hard  aan de weg werkt, is de fundering gezet voor de aanwas bij S.V. de Grensstreek. Voor beide dames die op 19 Juli as. hun kwalificatie gaan schieten in Papendal voor het WK in Granada (Spanje), is dit  een afsluiting op een bewogen schietseizoen. Manon, die zich in 2015 ook zal bijvoegen bij Jong Oranje in Papendal, zal dan de 2e internationale schutster gaan worden van S.V. de Grensstreek. Dat er nog ander jong talent is binnen de Grensstreek is wel gebleken. Met nog 3 jonge mannen binnen de gelederen, hebben we met Rob Sanders, Mike Faassen en Wesley Holthuijsen al weer nieuwe belofte schutters bij de Talent trainingen lopen. Tevens zal Cheyenne Bonke in de toekomst hier waarschijnlijk, mits de progressie zich voortzet op termijn ook haar opwachting gaan maken.

Op het NK in Papendal 28 Juni jl., is gebleken dat het niveau in alle categorieën goed zit. In de diverse disciplines waar de geselecteerde schutters van S.V. de Grensstreek aan deel moesten nemen, wisten ze bijna allemaal de finale te behalen. Met als resultaat 4x Goud en 2x Zilver tijdens dit NK Luchtgeweer/Luchtpistool.

Ter gelegenheid van dit resultaat bieden wij onze Kampioenen een receptie aan op VRIJDAG 11 Juli as. Vanaf 19.30uur bent U van harte welkom op de Sportlaan nr. 15 te Belfeld, om onze Kampioenen te feliciteren.

Samenwerking met (LOOT) scholen:

Dat de Grensstreek in de groei zit qua leden aantal, is een uitwerking van het enthousiasme die vanuit de leden naar buiten toe gedragen wordt. Door Kennismaking avonden te organiseren, samenwerking met Basisschool Kom.Mijn en College Den Hulster is er een goed contact gerealiseerd met de schietsport. Met name de Jeugd is een sterke groep binnen S.V. de Grensstreek, ook hier wordt zowel topsport als ook op recreatief niveau de schietsport beoefend. Maar ook de 55+ groep en de senioren zijn sterk vertegenwoordigd. De 55+ die opgelegd schieten is in een zeer sterke groei, daar de oudere sporter de schietsport op een recreatieve manier in wedstrijdverband op locatie kan beoefenen. Wat de  jeugd betreft, heeft de Grensstreek een grote en sterke groep. Vanaf 10 jaar is er de mogelijkheid om schiettrainingen te nemen en kan men 4 trainingen volgen om daarna de keus te maken of men lid wil worden. De trainingen zijn in eerste instantie gebaseerd op veiligheid, discipline en schiettechniek. Tevens is de kracht van de trainers deze sport op een leuke en spontane manier uit te leggen. Elke donderdagavond staan wij vanaf 19.30uur klaar om jong en oud bij te staan in de schietsport!

docx2014-07-06-Persbericht-RTCdeGrensstreek.docx 
pdf2014-06-30-DDL-Krant-ErkenningTopsport.pdf

inlog-icon

sponsorklikssponsorkliks

   
Copyright © 2019 - s.v. De Grensstreek Belfeld - All Rights Reserved.