De schietsportvereniging in Noord-Limburg waar op
ieder niveau de schietsport beoefend kan worden.

SV de Grensstreek

Met een "doel" voor ogen!

Aktiviteitenkalender

<<  <  February 2022  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28      

Laatste nieuwsBelfeldse schutters laten van zich horen op het NK

2021 06 27 Persbericht NK Afgelopen weekend werden in Arnhem de Nederlandse Kampioenschappen Luchtgeweer en Luchtpistool geschoten. Vanuit S.V. de Grensstreek waren hier 7 schutters, die qua ranking hiervoor in aanmerking kwamen, voor uitgenodigd,. Buiten verwachting, door de versoepelingen van de Corona regels, werd alsnog dit NK georganiseerd. Hierdoor waren de trainingsmogelijkheden minimaal voor de Belfeldse schutters. Maar toch ….

3x GOUD, 1x Nederlands record, 2x ZILVER en 1x BRONS

Als eerste moesten bij de Junioren B Luchtgeweer op Zaterdag, Joël Linssen en Koen Cuijpers. In de regulaire wedstrijd wisten ze respectievelijk op plaats 2 en 5 te eindigen, wat hun plaatste voor de finale waar de beste 8 van de wedstrijd aan mochten deel nemen. In de finale wisten ze alle andere finale deelnemers voor te blijven en zodoende Goud en Zilver binnen te halen. Hierdoor werd Joel Linsen Nederlands Kampioen en Koen Cuijpers 2e in deze jeugd klasse.

Luuk Hendriksen kwam uit bij de Junioren B Luchtpistool. In dit eerste NK waar Luuk aan deel mocht nemen, was de concurrentie zeer groot en waren de onderlinge verschillen miniem. Door goede series te schieten wist hij zich als 3e te plaatsen in de wedstrijd. In de Finale wist hij zijn positie te handhaven en met een mooie Bronzen plak huiswaarts keren.

In de volgende serie kwam Demi Holthuijsen bij de Dames Junioren A. Demi die de laatste jaren sterker is geworden in alle facetten van de schietsport, moest het opnemen tegen de vele andere talenten uit Nederland. Door zich te optimaal voor te bereiden aan deze wedstrijd wist ze met een goede score een mooie 2e plaats te creëren in de wedstrijd. In de finale moest ze laten zien, wat ze steeds in de trainingen heeft gedaan… focussen. Dit wist ze voortreffelijk te doen om zodoende Nederlands Kampioen te worden met een Nieuw Nederlands Record

Bij de Junioren A Heren, had Dylano Hendriks zich gekwalificeerd. Dylano was zenuwachtig voor zijn eerste NK. In het begin was het moeilijk om alles een plaats te geven, wat hem na de 3e serie wel lukte. Helaas was de concurrentie dit jaar groot en moest hij in de wedstrijd genoegen nemen met een 9e plaats, wat hem geen recht gaf op een finale plaats.

Op zondag moest Manon Smeets al in de vroege uurtjes haar wedstrijd schieten. Ondanks de rust periode die na het EK was gepland, kwam het NK toch nog onverwacht opzetten. Gelukkig zat de routine er nog in wat haar een 1ste plaats gaf met een ruime voorsprong op de nr. 2 van de wedstrijd. In de finale liep het niet zo als de normale sterke Finales van Manon en moest ze genoegen nemen met een 2e plaats op dit NK en met een Zilveren plak huiswaarts keren.

Als laatste van het NK is altijd de Heren Senioren bij het Luchtgeweer. In deze categorie wist Wesley Holthuijsen zich te plaatsen voor dit NK. Wesley die net als alle andere schutters van S.V. de Grensstreek, sterk bezig is met de ontwikkeling van de schietsport en zich hier op doet richten. Wist met sterke series zich als 1ste te plaatsen bij de elite van de schietsport. De druk in de finale was zeer hoog en tot de laatste finale schot spannend. Gelukkig was Wesley met 0.3 ringen verschil de betere dan de nr. 2. Hierdoor mag Wesley zich Nederlands Kampioen 2021 noemen bij de Heren Senioren Luchtgeweer.

Al met al een zeer geslaagd weekend voor de schutters van S.V. de Grensstreek Belfeld.

inlog-icon

sponsorklikssponsorkliks

   
Copyright © 2019 - s.v. De Grensstreek Belfeld - All Rights Reserved.