De schietsportvereniging in Noord-Limburg waar op
ieder niveau de schietsport beoefend kan worden.

SV de Grensstreek

Met een "doel" voor ogen!

Aktiviteitenkalender

<<  <  Augustus 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Laatste nieuwsManon gaat door voor Parijs in 2024

Manon in actie tijdens een wedstrijd. Door de mindere resultaten tijdens het EK spatte voor Manon drie weken geleden haar olympische droom. Als gevolg van het coronavirus ging ook haar laatste kans op kwalificatie in rook op. Ze heeft besloten dat ze sowieso door gaat op het hoogste niveau om er bij de Olympische Spelen in Parijs (2024) wel bij te zijn.

De vijftigste plaats in het Poolse Wroclaw was niet wat Manon in gedachten had toen ze begon aan het EK, vrijwel de laatste kans op plaatsing voor de Spelen. Ze moest in de top-6 eindigen om kans te maken op een ticket, een prestatie die voor de nummer 3 in 2018 niet onmogelijk leek. „Het ging niet slecht, maar net niet goed genoeg. In onze sport gaat het om tienden. "Misschien was het onbewust de spanning, al was ik niet zenuwachtig” geeft zij aan.
Door het coronavirus ging ook haar laatste kans op een ticket niet door. De laatste wereldbekerwedstrijd in India werd afgelast. Een mogelijke ontsnapping zou nog het mondiale kwalificatietoernooi kunnen zijn in mei, als dat wel doorgaat. Maar dan heeft ze nog niet voldaan de eis van NOC*NSF, die een top-8 klassering wil op WK, of binnen de top 6 op een EK. „Mijn enige hoop is nu dat de Spelen wellicht worden uitgesteld, zodat ik langer de tijd heb om mij te kwalificeren.”
Manon zit momenteel in isolatie bij het hart van de Nederlandse topsport, tainen vindt plaats op Papendal. „Alles is gesloten. Er was sprake dat bepaalde ruimtes openbleven, om individuen te laten trainen, maar dat is toch niet zo. We kunnen thuis wel wat doen, maar dat is niet te vergelijken met de trainingsbaan. In overweging is om toch weer richting Belfeld te gaan als er verder niet op Papendal verbleven kan worden.

Ondanks het tegenvallend resultaat op het EK had Manon vooraf al sowieso besloten nog vier jaar door te gaan richting Spelen van 2024 in Parijs. Ze is als talent aangemerkt voor Parijs. Zelf geeft ze aan dat "Mijn ontwikkeling is sneller gegaan dan verwacht. Als ik mij zo blijf ontwikkelen, weet ik dat het de volgende keer wel mijn kant op gaat vallen. Ik heb er nog altijd heel veel plezier in. Dat is het allerbelangrijkste.”
Manon wilt wel na de zomer weer een studie oppakken om naast het schieten een ander doel te hebben. „Na het vwo ben ik voeding en diëtiek gaan studeren. Dat was richting Tokio niet meer te combineren, maar de eerste twee jaar van een nieuwe cyclus is het allemaal wat minder intensief, dus dan wil ik weer naar school.”

Bron: VIA Venlo: DOOR TOM VAN DER WILT

inlog-icon

sponsorklikssponsorkliks

   
Copyright © 2019 - s.v. De Grensstreek Belfeld - All Rights Reserved.